lauantai 17. tammikuuta 2015

I am a Creampuff!

Ei taas. Aivoni ovat selvästi koukuttuvaa tyyppiä, joka näkyy aina toisinaan ilmestyvillä uusilla obsessioilla. Tällä kertaa kyseessä on nettisarja Carmilla. Minusta on siis tullut Creampuff.

Pienenä taustatietona, koulussamme on alkamassa nettisarjaprojekti Montgomeryn Anna-sarjaan liittyeen ja Sezzie oli koekuvauksissa. (Toivottakaamme kaikki mitä parhainta menestystä!!!) Itse en lähtenyt yrittämään, sillä koe-esiintymisten aikataulut eivät sopineet minulle enkä muutenkaan edes tunne Anna-sarjaa. Eksyn aiheesta. Tosiaan, tuleva projektin toteutustyylistä annettin esimerkiksi muun muassa Carmilla-sarja, josta olin aiemmin jo kuullut tumblrin kautta. Nyt kuitenkin vasta sain aikaiseksi aloittaa sen katsomisen.

Carmilla pohjautuu samannimiseen 1872 julkaistuun kirjaan, jonka on kirjoittanut Joseph Sheridan Le Fanu. Kirja kertoo nuoresta Laurasta, joka päätyy naisvampyyrin huomion kohteeksi. Nettisarja on tietenkin soveltanut ideaa hyvinkin paljon. Paikkana on Silas University, jossa tapahtuu hyvin erikoisia katoamisia, joita Laura alkaa tutkia, kun hänen huonetoverinsa Betty häipyy epäilyttävästi. Hänen uusi huonetoverinsa on synkkä ja omituinen Carmilla, joka joutuu nopeasti Lauran tutkimusten pääepäillyksi.

http://covers.feedbooks.net/

Carmillan juonessa ja elementeissä oli jotain Buffy, vampyyrintappaja -tyylistä. En tietenkään spoilaa teille loppuratkaisua, mutta sen sanon, että se ei olisi näyttänyt omituiselta Buffyssa. Carmilla on saavuttanut suuren suosion ja sitä on kiitelty erityisesti sen monipuolisesta kuvauksesta seksuaalivähemmistöjen osalta ja lähes kokonaan naisista koostuvasta näyttelijäkaartista.

Pidin tästä sarjasta erittäin suurella intohimolla. Katsoin sen jaksot kahden päivän aikana ja sitten muutaman päivän päästä uudelleen. Se ei ollut suurikaan urakka, sillä jaksoja on tällä ensimmäisellä kaudella vain 36. Varoituksen sana: Suurin piirtein 15. jakson kohdalla tapahtuu yhtäkkinen koukuttuminen eikä katsomista millään malta lopettaa. Sitä ennenkin sarja on hyvä, mutta ei yhtä mukaansa tempaava. Kannattaa katsoa sarjaa sen soittolistalta, koska silloin seuraava jakso alkaa aina automaattisesti, mikä tekee lopettamisesta vielä vaikeampaa!



Varsinaisen sarjan lisäksi on joulun spesiaalijakso, sponsorien mainosvideot (jotka ovat todella huvittavia) ja tietenkin lisämateriaalit!


Lopuksi ilouutinen kaikille sarjan faneille. Carmillan toinen tuotantokausi alkaa tänä keväänä!!!!! Buckle up, Creampuffs!

3 kommenttia: