torstai 8. marraskuuta 2018

Sateenkaarisarjakuvaa: Short Gay Stories

https://www.sarjakuvakauppa.fi/
Toinen hieman lyhyempi arvostelu tähän väliin.

Hanna-Pirita Lehkoinen: Short Gay Stories

Nimensä mukaisesti Short Gay Stories sisältää monta lyhyttä sarjakuvapätkää, joissa esiintyy queer-ihmisiä. Tarinoissa itsessään ei ole varsinaista jatkumoa ja hahmot vaihtuvat aina tarinan vaihtuessa. Ja enemmän kuin tarinoita, sanoisin näiden olevan katsauksia yksittäisiin hetkiin. Suurimassa osassa ei ole alkua, keskikohtaa ja loppua, vaan ne ainoastaan tarjoavat ikkunan tavalliseen elämään ja arkeen. Tarinoiden rinnalla kulkevat kuitenkin myös tekijän kommentit, jotka kertovat kirjan synnystä ja tekijän omasta elämästä.

Tämän kirjan kaunis kansi vetosi minuun heti ja kun kerran oli tilaisuus ostaa se tekijältä itseltään, pakkohan se oli kaivaa lompakko esille. Ei tästä uutta lemppariani tullut, mutta ihan kiva ja viihdyttävä pieni sarjakuva se on. Tarinoita on laidasta laitaan, mutta minua ehkä hieman häiritsi, että niissä ei oikein ollut juonta. Lisäksi tarinat olivat usein hyvin lyhyitä enkä aina oikein päässyt sisälle kohtaukseen. Kaikki tarinoista oli toki hyvin piirrettyjä ja henkilöiden kirjo oli ilahduttavan laaja. Henkilöitä oli monista eri identiteeteistä unohtamatta monipuolisuutta myös ihonvärissä ja muissa seikoissa.

Teoksen parasta antia on ehdottomasti tekijän kommenttiraita sivujen alalaidassa. Siitä saa hienon pienen kuvan tämän oikean ihmisen matkasta, vaikeuksista ja muutenkin tuo hänet lukijalle läheisemmäksi. Olisin mielelläni nähnyt enemmänkin sarjakuvaa tästä tarinasta, sillä sitä aina odotin kääntäessäni sivua. Varsinaiset tarinatkin olivat ihan kivoja, mutta tämä oli se yhtenäinen ja järkevä narratiivi, jota muuten jäin kaipaamaan. Lisäksi tuli itselle hyvä mieli, kun tiesi ostaneensa teoksen juuri LEhkoselta itseltään. Ihailen suuresti hänen rohkeuttaan jakaa omaa tarinaansa näinkin julkisessa ja pysyvässä formaatissa.

3 1/2 suihkukaivoprinsessaa

P.S. Ostimme lisäksi Ereitan kanssa samalta pisteeltä aivan ihania pinssejä ja magneetteja. Kaiken kaikkiaan siis hyvien ostosten päivä oli se.

Hanna-Pirita Lehkonen: Short Gay Stories, 2017, Omakustanne, 26 sivua

2017:
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti