lauantai 11. tammikuuta 2020

Vuosikatsaus 2019 ja tervetuloa 2020

2019 oli aivan erinomainen lukuvuosi! Sain luettua 16 kirjan tavoitteeni kevyesti ja jatkoin sen jälkeenkin hyvällä tahdilla. Erottelen tässä joitain lukuvuoden huippuhetkiä, numerodataa, haastepäivityksiä ja ehkä jonkun huonomman hetkenkin.

https://static.toiimg.com/

Aloittakaamme tilastoista!

Asetin vuodelle tavoitteeksi 16 kirjaa ja lopullinen määrä oli 38 kirjaa!!!! Olen edelleen aivan järkyttynyt tästä luvusta ja todella ylpeä itsestäni. Pääsin kunnolla lukemisen makuun ja toivon, että sama into jatkuisi myös seuraavalle vuodelle. Näistä lukemistani kirjoista en ole kaikkia vielä ehtinyt arvioda. Aion valmistua nyt keväällä kandiksi ja postausten kirjoittaminen on jäänyt vähän vähemmälle. En ole kuitenkaan luovuttanut niiden suhteen, vaan yritän pikkuhiljaa saada jonoa pienennettyä.

Päätin omaksi ilokseni myös erotella noita 38 kirjaa muutamalla tavalla. En tiedä, kiinnostaako tämä osio ketään muuta, mutta teen sen silti.

Lukemistani kirjoista 

18 oli omiani ja 20 lainattuja
Omistani 6 ehti lämmittää hyllyjäni pidempään ja 12 päätyi omistukseeni 2019
11 luin suomeksi ja 27 englanniksi
6 ilmestyi vuonna 2016 ja loput 32 olivat vanhempia

https://static01.nyt.com/

Käydään seuraavaksi läpi vähän haasteita! Blogini haasteet-sivulta löytyvät selitykset kaikkiin näihin haasteisiin.


 • Vuonna 2019 olin ottanut haasteeksi saada vihdoin loppuun vuoden 2015 Helmet-haasteen. En ihan tässä onnistunut, mutta sen sijaan 2017 on yhtä kirjaa vaille valmis.

 • Toisen hyllyn aarteet/Oman hyllyn unohdetut -haastetta jatkoin kahdella kirjalla, yksi kumpaankin kategoriaan. Tämä tosiaan on ikuisuushaaste eli siinä on vaikea onnistua tai epäonnistua.

 • Klassikkosiivous! Tavoitteena neljä kirjaa ja olen aika tyytyväinen lukemaani kolmeen kirjaan. Viimeistäkin ehdin aloittaa, mutta se jäi valitettavasti kesken. Aiomme silti Ereitan kanssa jatkaa tätäkin haasteeta, kunhan molemmat selviävät ensin näistä neljästä.

 • Queer52 oli haaste, jota sain myös jatkettua jonkin verran! Kasvatin lukemieni haastekirjojen määrää kolmella.

http://booksonb.com/

Vielä ennen siirtymistä vuoden 2020 juttuihin, jaan pari suosikkikirjaani vuodelta 2019 sekä pari inhokkiani.

Top 5 parhaat lukukokemukset olivat:

1. Six of Crows - Leigh Bardugo
2. Aristotle & Dante Discover the Secrets of the Universe - Benjamin Alire Saenz
3. Red, White & Royal Blue - Casey McQuinston
4. Proud - Juno Dawson
5. Dracula - Bram Stoker

Vaikka yleisesti ottaen lukuvuoteni oli laadukas, mahtui mukaan myös huonompia elämyksiä.

Top 3 inhokkini olivat:

1. Ennen päivänlaskua ei voi - Johanna Sinisalo
2. Symptoms of Being Human - Jeff Garvin
3. Summer, Fireworks and My Corpse - Otsuichi

https://static.standard.co.uk/
Nyt on aika tarkastella tavoitteita ja toiveita vuodelle 2020!


 • Edellisvuoden suuresta lukumenestyksestä huolimatta en aio innostua liiaksi ja laittaa lukutavoitetta turhan korkealle. Aiemman "yksi kirja enemmän kuin edellisvuoden tavoite" -linjani mukaan asettaisin tavoitteen 17 kirjaan, mutta mielestäni 2020 vaatii tavoitteeksi 20 kirjaa. Niinpä olen päättänyt vuonna 2020 lukea vähintään 20.

 • Toivon saavani luettua paljon kirjoja omasta hyllystäni, etenkin sellaisia, jotka ovat olleet siellä pitkään. Olen toisaalta myös parantumaton kirjastohiippailija ja niinpä Helmet saa todennäköisesti taas tänäkin vuonna tukea lukutapojani.

 • Aiempienkin vuosien Helmet-haasteet ovat vielä vaiheessa, mutta en voi vastustaa kyseistä haastetta ja siksi aion liittää mukaan myös uuden ja kauniin 2020-lukuhaasteen. Puolustuksekseni voin sanoa, että 2017 on lähes valmis ja 2015 valmistunee myös tänä vuonna!

 • Klassikkosiivous on pienellä tauolla, mutta jatkuu kenties tänä vuonna. Se jääköön nähtäväksi. 2019 osion viimeinen kirja tosiaan on minulla yhä kesken, mutta sen jälkeen on maailma avoin. Jotain klassikoita aion joka tapauksessa lukea.

 • Queer52 jatkuu edelleen osaltani ja minulla on sen suhteen suuret suunnitelmat. Toiveissani olisi jatkaa sitä viidellä kirjalla, mutta en tee siitä tiukkaa tavoitetta.

 • Oman hyllyn unohdetut/Toisen hyllyn aarteet tosiaan on ikuisuusprojekti, joten sekin jatkunee tänä vuonna.

 • Hieman epämääräinen ja epävirallisempi haaste itselleni on myös lukea enemmän suomalaista! Luen lähinnä yksinomaan ulkomaisia kirjoja ja tahdon tutustua paremmin siihen, mitä Suomessa tuotetaan. Vuonna 2019 lukemastani 11 suomenkielisestä kirjasta ainoastaan KOLME oli myös suomalaisia. Se tuntuu todella pieneltä määrältä ja tahdon ehdottomasti yrittää tukea kotimaista kirjallisuutta edes vähän enemmän.

 • Olen jättänyt suurimman tavoitteen viimeiseksi...Ja se on Rästissä Olevien Kirja-arvioiden Kirjoittaminen. Olen todella pahasti jäljessä ja jotain olisi asialle tehtävä. Kuitenkin, kuten jo aiemmin mainitsin, aion valmistua nyt keväällä kandiksi ja se tarkoittaa paaaaljon opiskelua. Joten voi olla, että todellinen postausmaratoni tapahtuu vasta kesällä. Joitain aion kuitenkin ennen sitäkin saada väsättyä, etten aivan unohda, mitä kirjoissa tapahtui. 


https://mobiili.fi/

Nyt siis ei muuta kuin ihanaa, kirjaisaa, inspiroivaa vuotta 2020!

1 kommentti:

 1. Did you realize there's a 12 word sentence you can speak to your crush... that will induce deep emotions of love and impulsive appeal for you deep inside his heart?

  Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, please and care for you with all his heart...

  =====> 12 Words Will Trigger A Man's Love Response

  This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will make him work harder than ever before to take care of you.

  Matter-of-fact, triggering this all-powerful instinct is so binding to having the best possible relationship with your man that the second you send your man one of the "Secret Signals"...

  ...You will instantly find him open his soul and heart to you in such a way he's never experienced before and he will identify you as the one and only woman in the world who has ever truly appealed to him.

  VastaaPoista